Når vort lymfesystems kredsløb og funktion nedsættes eller forringes ved sygdom, stress, overvægt, eller for stillestående eller usund livsførelse, kan man ved hjælp af manuel påvirkning aktivere kredsløbet.

Drænagen foreslås anvendt ved bl.a:

-ødemer/vædskeophobninger

-hævede ben eller/og arme/fingre

-efter hofte-, knæ-proteseoperationer

-eksemer, allergi, hudproblemer.

-migræne eller anden hovedpine

– bihulebetændelse

-nedsat blodcirkulation

-bevægelsesbesvær ved gigt

-slankekure

-generel styrkelse af immunforsvaret

-træthed efter infektionssygdom, f. eks. influenza

-efter fjernelse af lymfeknuder

-efter endt cancerbehandling, dog altid efter aftale med læge

-vædskeophobning i forb. med menstruation

-forstoppelse

-skinnebenssår

-tinnitus

LYMFESYSTEMET:

Lymfesystemet består af lymfeknuder,lymfekar og lymfe. Sammen med mandler, polypper, brisselen, milten og områder i tarmene udgør det en væsentlig del af vores immunsystem. Systemet fører væske gennem et sindrigt karsystem til knuder ved halsen, hvor det vender tilbage til blodbane systemet.

 

LYMPEKNUDER

Vi har ca 500 lymfeknuder fordelt i kroppen, de er ml. ‘l’l-2 cm store, især ved armhuler, bughulen, lysken og halsen. De er en slags filtre, som opsuger bakterier og “fremmedlegemer” fra lymfen. Cellerne i lymfeknuderne er bl.a lymfocitter (hvide blodlegemer ), der danner antistoffer mod infektioner og som slår fremmede celler ihjel.

 

LYMFEKAR

Gennem et forgrenet karsystem, der forbinder lymfeknuderne, transporteres overskydende væske væk fra muskler og væv, så der ikke opstår ødemer (væskeophobninger. Derfor et det meget vigtigt, at vi holder os i gang med bevægelse og et godt åndedræt. Og at vi undgår stress, som gir en dårlig cirulation.