Skip to main content

Dalens olie

Dalens olie, er et super godt naturligt hudplejeprodukt uden tilsætningsstoffer. Olien er lavet af bla. jordnøddeolie- olivenolie- rosenvand og lanolin. Dalens olie har rigtig god virkning på, eksem, tør hud- revner på hænder og fødder og tørt hår. Olien kan bla. bruges som dagcreme, makeupfjerner og som massage olie. Den kan købes hos helsam.

Åndedrættet

Et godt åndedræt betyder meget for din sundhed, 90% af din energi kommer fra åndedrættet. En velfungerende vejrtrækning kan forhindre træthed, spændinger og stress.

Sådan gør du.

Læg dig ned og slap af.

Træk vejret godt ind gennem næsen.

Mærk at maven hæver sig.

Hold vejret lidt.

Pust ud gennem munden, det skal være en lang udånding, mærk at maven falder godt ned igen.

Gentag gerne 3-5 gange.

Gå vinteren i møde med et stærkt immunforsvar

Vinteren er over os og dermed er chancen for at redde sig forskellige infektioner, influenza eller andre vira blevet større. Kroppens modstandskraft kan styrkes med forskellige præparater, sund kost, frisk luft, motion og naturligvis zoneterapi.

Jeg vil anbefale at man tager et tilskud af c- vitaminer, d- vitaminer og Echinaforce (rød solhat) eller Bio-strath.

Har du hørt om chia frø?

Chia er små frø der har et meget højt indhold af bla. Omega3-fedtsyre- kostfibre og proteiner.

Frøene bliver dyrket i bla. Argentina, Bolivia og Chile, her har de været kendt i over 4000 år.

Chia frø  er små kraftfulde frø der er et godt supplement til fx. bagning.

Chia frø indeholder 8 gange så meget omega 3 end laks.

15 gange mere magnesium end broccoli.

5 gange mere kalk end mælk.

 

Chia frø er kåret til årets fødevare 2012.

Den kan købes i helsekostforretninger og i større supermarkeder.

 

De 5 tibetanerer

Et Yoga-lignende grundtræningsprogram

– til dig der gerne vil beholde din krop

Hold dig ung med de fem riter. Historien om De Fem Tibetanere. Øvelserne blev udtænkt for omkring 2000 år siden af tibetanske munke, som var på jagt efter kilden til evig ungdom.

Det var ifølge overleveringerne den britiske oberst Bradfort, der åbnede vestens øjne for riterne. Han havde længe været fascineret af legenden om de tibetanske munke, som tilsyneladende kunne holde sig evigt unge. Til sidst lykkedes det ham at få adgang til et kloster i Himalaya, hvor han hørte om teorien bag øvelserne.

Munkene fortalte ham om kroppens chakraer, som er ifølge buddhistisk lære er energimønstre, der består af lys, lyd og farver, der normalt ikke kan ses. De beskrives af dem, der kan se dem, som hvirvler eller spiraler udgående fra chakra-områdets centrum.
Hvis chakraerne frekvensmæssigt kommer indbyrdes ud af balance, siger buddhisterne at det hæmmer livsenergien.

Det er her, de Fem Tibetanere (eller de Fem Riter) kommer ind:

De er både fysisk og sjæleligt udrensende, og fysisk meget hårde.

På det sjælelige (og kontroversielle) plan hjælper øvelserne med at bringe harmoni mellem chakraerne.

På det fysisk/biologiske (og beviselige) plan hjælper øvelserne overordnet med at forbedre kredsløbet og fordøjelsen, modvirker stress, vedligeholder muskulaturen, forebygger PMS og migræne, og har også en udrensende effekt.

 

Effekten af de enkelte øvelser behandles nedenfor.

Vi foreslår, at øvelserne udføres om morgenen, og det giver en bedre start på dagen end Kellogg’s Frosties (men husk alligevel morgenmaden bagefter). Det er bedst at gøre det på tom mave, så kroppen (især blodomløbet) ikke er fokuseret på at bearbejde føden, men i stedet på øvelserne, som er mere krævende end man skulle tro.

Hver Rite skal udføres 21 gange. Tibetanerne anser 21 som et helligt, perfekt tal. Grunden til, at det netop er 21, er mere traditionelt betinget end praktisk, (men de netop 21 gentagelser gør vores programs længde hensigtsmæssig). Alle kan lave disse øvelser. Hvis man er i dårlig form kan øvelserne laves færre gange end 21, men aldrig flere gange (igen rituelt).

Til hver øvelse er knyttet et mantra, eller slagord, som man bør tænke over, mens øvelserne udføres. De fokuserer energien på det vigtige, eller formålet, med hver øvelse.

Alle øvelser bør udføres på et underlag – af bekvemmelighedsårsager.

For alle øvelserne gælder, at åndedrætskontrol er vigtig. Dels er det rituelt/traditionelt vigtigt, dels er øvelserne forholdsvis iltkrævende (aerob træning). Samtidigt er det vigtigt at kunne kontrollere sin krop i øvelserne og kontrol over åndedrættet hjælper.

 

Rite 1 – ”Min energi strømmer frit og uhindret”

Man drejer rundt om dig selv på følgende måde: man står oprejst, sørger for at skuldrene er afslappet og strækker armene vandret ud til siden. Man fikserer øjnene på et punkt, fastholder punktet så længe som muligt, og drejer i urets retning.

Spirituel Virkning: Øvelsen slynger negative energirester ud af kroppen.

Biologisk Virkning: Styrker balancen, og indleder dagen på en frisk måde.

 

Rite 2 – ”Jeg lytter til budskaberne fra min krop”

I denne øvelse lægger man sig på ryggen med armene ned langs siden, med håndfladerne mod gulvet og samlede fingre. Fødderne ”flexes” (tæerne trækkes op mod skinnebenet), hovedet løftes og hagen peger mod brystet.

Man tager en dyb indånding og løfter sine ben op, samlede og strakte, som på billedet. Benene og hovedet sænkes, og man puster langsomt ud.

Spirituel Virkning: Chakraet i Solar Plexus indstilles i harmoni med de andre.

Biologisk Virkning: Mellemgulvet og Solar Plexus belastes. Mave-, ryg- og nakkemusklerne bruges også.

 

Rite 3 – ”Jeg åbner mig for livets skønhed”

Man ligger på knæ med oprejst krop og tæerne ”flexet” (billedet viser, hvordan man ikke skal gøre). Hænderne anbringes på hofterne. Hoved og hals bøjes frem, med hagen presset mod brystet. Hoved, hals og ryg bøjes langsomt bagud og der åndes ind. Man puster så ud, idet man vender tilbage til udgangsstillingen.

Spirituel Virkning: Hæver energien i hjerteområdet, så positive vibrationer spredes i kroppen.

Biologisk Virkning: Blodcirkulationen øges. Det er en ryg-øvelse og ”afbalancerer” derfor mave/ryg-muskelfordelingen, så man ikke bliver krumrygget. Hoften styrkes.

 

Rite 4 – ”Energi giver liv til hver eneste celle i min krop”

Man sætter sig ned med ret ryg i 90 grader. Håndfladerne placeres ud for hoften og presser hagen ned mod brystet. Man trækker benene til sig med flexede fødder (som vist på billedet) og herefter går man i ”bord-stilling” som vist på billedet. Husk åndedrættet.

Spirituel Virkning: Kroppen åbnes og lader de positive energier flyde frit.

Biologisk Virkning: Styrker skuldre, ryg og triceps.

 

Rite 5 – ”Jeg er ung og dynamisk og bliver ved med at være det”

Denne øvelse er svær og kan af de fleste kun udføres delvist. Den virker dog alligevel efter hensigten. Man ligger på maven i ”sælstilling” (se billede). Vejret trækkes ind idet kroppen formes som en trekant. De gode kan få hælene til at røre jorden. Ånd ud og vend tilbage til udgangsstillingen.

Spirituel Virkning: Lader chakraerne ånde og frembringer en veritabel energi-vortex (hvis man tror på den slags).

Biologisk Virkning: Styrker skuldre, bagsiden af låret og ryggen. Strækker læggen. Styrker også brisselen og dermed immunsystemet.

 

Afslutning

Vi slutter med totalt afslapning, hvor vi leder kroppen ud i det ukendte… og tilbage igen.

Det var de 5 Tibetanere… Nyd dem – og behold din krop (tænk hvis den forsvandt)!

 

Du kan læse meget mere på www.netspirit.dk